Viktig melding

Lukk meldinga

Søk om tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Hå kommune

Vil du utvikle eller prøve ut nye folkehelsetiltak? Du kan søke om støtte opp til 10.000 kroner. Søknadsfristen er 1. mars 2024.

Hvem kan søke?

Målgruppen for denne tilskuddsordningen er frivillige organisasjoner, sosiale entreprenører og avdelinger/ fagstaber i kommunen som vil utvikle og/eller prøve ut nye folkehelsetiltak.

Prosjekt og tiltak som kan støttes

Prosjekt som retter innsatsen mot samfunnsforhold som direkte eller indirekte påvirker befolkningens helse.

Samarbeidsprosjekt mellom ulike aktører som kan gi langsiktige positive virkninger på folkehelsa.

Fellesskapsbyggende tiltak som når bredden av befolkningen, gir en bedre integrering, bidrar til fysisk aktivitet for grupper som tradisjonelt får for lite mosjon, har lav terskel og lave kostnader for brukere og bidrar til frivillighet og økt deltakelse.

Generelle forutsetninger og kriterier for tilskudd

Søknaden skal inneholde både kostnadsoverslag og finansieringsplan.

Tilskudd kan utgjøre maksimalt 50 prosent av prosjektets totale kostnad, opptil 10.000,- (unntak kan forekomme).

Utbetaling av støtte gis i henhold til tilsagnsbrev ved framlegging av rapport og regnskap etter at prosjektet er gjennomført.

Deler av støtten kan i visse tilfeller avtales utbetalt dersom prosjektet er kommet godt i gang og utgifter er begynt å påløpe.

Kontaktperson knyttet til innhold i søknaden:

Ingrid Edland-Næsse, telefon 99 21 49 14, e-post: ingrid.edland@ha.kommune.no

Partnerskap for folkehelse

Hå kommune er en del av Rogaland Fylkeskommune sitt partnerskap for folkehelse. Hovedformålet med partnerskapet er å samordne folkehelsearbeidet i fylket og å bidra til å nå hovedmålene i den regionale og nasjonale folkehelsepolitikken om å fremme god helse og utjevne sosiale helseforskjeller. Disse midlene skal bidra til å oppfylle målsettinger i de gjeldende planer for folkehelse i Hå. Det vil bli lagt vekt på prosjekt som bidrar til å utjevne sosiale ulikheter og som øker deltakelsen i nærmiljøet av grupper som deltar lite. Dette kan være grupper av eldre, folk med psykiske utfordringer, grupper av barn og unge, innvandrere og flyktninger m.v.