Årsplan Trekløveren barnehage

6 Samarbeid

6.1 Samarbeid internt i barnehagen

I Trekløveren barnehage har vi personalmøter hver måned. Avdelingene har avdelingsmøter og ledergruppa har ledermøter annenhver uke. Alle pedagogene har felles plantid slik at de kan møtes ved behov. Vi utveksler planer, det samarbeides og vi jobber sammen for å gjøre hverandre gode. Vi samarbeider også med felles fagstoff på tvers av avdelingene.

6.2 Samarbeid med eksterne instanser

Hver barnehage og skole i kommunen har et ressursteam. Det er et tverretatlig team som skal forebygge og gi råd hvis det oppstår vanskelige saker hjemme eller i barnehagen. Teamet består av pedagogene i barnehagen og representanter fra PPT, barnevernstjenesten og helsestasjon. Teamet har faste møter i barnehagen. Foreldre som ønsker råd eller veiledning kan bruke disse møtene. Anonymitet gjelder helt til foreldre gir tillatelse til å snakke om deres barn. Vi er praksisbarnehage for Universitetet i Stavanger. Det betyr at det er studenter innom i perioder.

6.3 Samarbeid mellom hjem, barnehage og skole

Vi har gode rutiner for overgang fra barnehage til skole. Se også pkt. 5.2.

Barnehagen begynner med klubb for barna på grønn gruppe, de eldste barna, på høsten deres siste barnehageår. Da er det fokus på samhold og skoleforberedende aktiviteter.

Barnehagen har en overgangssamtale med skolen og foreldre i løpet av mai måned. Om det er behov for ekstra overføringsmøter er det også mulig. De barna som ikke skal begynne på Varhaug Skule følger egne opplegg og barnehagen prøver, i samarbeid med foresatte, å bidra til at barna skal få delta på det som er mulig.