Kort fortalt
- Planendringen er godkjent av kommunedirektøren.
- Planen legger hovedsakelig til rette for plasskrevende næringsbebyggelse for virksomheter som driver med avfallshåndtering, behandling av avfallsprodukter, mottaksanlegg for matavfall, energigjenvinningsanlegg og forbrenningsanlegg, samt for kommunalteknisk rense-/avløpsanlegg for overvann og spillvann.
- I noen tilfeller kan grunneiere og festere ha rett på erstatning eller kreve innløsning.
Kommunedirektørens vedtak
Hå kommune godkjenner endring av områdeplan for Grødaland næringsområde (planID 202105). Vedtaket er gjort i tråd med plan- og bygningsloven §§ 12-12 og 12-14.
Hå kommune sin vurdering
- Vedtaket er gjort i tråd med plan- og bygningsloven § 12-14 og tilhørende veiledninger om «planendring etter forenklet prosess» på følgende bakgrunn:
- Kommunedirektøren vurderer at:
- endringene i liten grad vil påvirke gjennomføringen av planen (f.eks. rekkefølgekravene blir ikke påvirket)
- endringene er innenfor hovedrammene i planen (f.eks. planens hovedformål)
- viktige natur- og friluftsområder berøres ikke i større grad enn i gjeldende plan.
- Berørte parter har fått anledning til å uttale seg.
- Overordnede myndigheter har ikke innsigelse til planendringen.
Vedtatt planendring innebærer hovedsakelig følgende:
- Felt P1 (felles parkering) på 3,4 daa endrer formål til næringsbebyggelse (felt NÆ6).
- Felt P1 flyttes til felt NÆ1 hvor 2,4 daa endrer formål fra næringsbebyggelse til parkering.
- Mulighet for bussholdeplass på fortau o_FO3 utgår, da 0,4 daa av fortauet endrer formål til næringsbebyggelse og inngår i felt NÆ6. Fortauet beholder bredde på 2,5 meter.
31 m2 av felt P1 endrer formål til annen veggrunn – grøntareal. - Endring i bestemmelsene punkt 2.6 bokstav a punkt 5 om at nytt felt NÆ6 er unntatt krav til parkering om bruk av felles anlegg m.m.
- Endring i bestemmelse 3.1.1 bokstav a om at i felt NÆ6 er det tillatt med lager/verksted.
- Endring i bestemmelse 3.1.1 bokstav h om at felt NÆ6 er unntatt krav om vegetasjonsfelt, da det er behov for manøvreringsareal rundt eksisterende bygg.
- Endring i bestemmelse 3.2.3 om ny situasjon for fortau FO3, og at fortauet kan være nedsenket.
- Mindre presisering og korrigering i bestemmelsene efor P1, i bestemmelsespunkt 3.2.4.
- Endring i rekkefølgebestemmelse 6.1 om at NÆ6 er unntatt kravet om opparbeidelse av krysset Nordsjøvegen x fylkesveg 44 i plan 1052A.
- Endring i rekkefølgebestemmelse 6.2 om at fortau FO4 skal opparbeides med busskur og -lomme, istedenfor FO3, før nye tiltak i NÆ4 og –5 kan tas i bruk.
Mer informasjon om endringene finnes i de vedlagte dokumentene.
Kommunedirektøren vurderer at de ovennevnte endringene ikke vil føre til vesentlige konflikter sammenliknet med gjeldende plan. Endringen ivaretar hensikten med parkeringsplass P1 om å kunne etablere felles parkeringsanlegg for næringsområdet, på bakkeplan eller som parkeringshus, i tillegg til offentlige parkeringsplasser for turgåere. Snuplass for buss og bussholdeplass-funksjoner er fortsatt ivaretatt. Fortauet ivaretar trygg gangadkomst til felt NÆ5 og Grødalandsstemmen. Da felt NÆ6 allerede er bebygd og bruksformålet er til lager/verksted, vil unntaket fra opparbeidelse av krysset i plan 1052A i liten grad påvirke rekkefølgekravet og gjennomføringen av planen.
Hva kan du gjøre når du har mottatt planvedtak?
- Du finner mer informasjon om planen i de vedlagte dokumentene.
- Hvis du lurer på noe, kan du kontakte saksbehandleren. Kontaktopplysninger finner du nederst på denne siden.
Hå kommune sitt planvedtak er et enkeltvedtak som du kan klage på jf. forvaltningsloven § 28. Klagen må være sendt innen tre uker etter vedtaksdato eller etter at du fikk brevet. Du skriver klagen til Statsforvalteren i Rogaland, men du må sende brevet til oss i Hå kommune. Du må begrunne klagen din. De som har klagerett har mottatt eget brev/vedtak.
- Merk klagen med navn på planen, plan-id og arkivsaksnummeret (hvis det er oppført).
- E-post: teknisk@ha.kommune.no
- Brev: Hå kommune, Rådhusgata 8, 4360 Varhaug
I noen tilfeller kan vedtak av arealplaner føre til at berørte grunneiere og festere kan kreve erstatning eller straksinnløsning. Plan- og bygningsloven §§ 15-2 og 15-3 beskriver dette nærmere. Er eiendommen ubebygd, må du eventuelt stille kravet innen tre år etter at planvedtaket er kunngjort. Er eiendommen bebygd, må du eventuelt stille kravet innen tre år etter at bebyggelsen er fjernet.
Vedlegg
Fakta
- Navn på plan: Områdeplan for Grødaland næringsområde
- Planidentitet (planID): 1119-202105
- Arkivsaksnummer: 24/5974
- Lovgrunnlag: Planendring etter forenklet prosess i tråd med plan- og bygningsloven § 12-14.
- Forslagstiller: IVAR IKS