Årsplan Lensmannsgarden barnehage

6 Sammenhenger

6.1 Når barnet begynner i barnehagen

Vi ønsker å arbeide med tilvenning i steg, da ingen er like og noen trenger lengre tid på å bli trygg. Dette gjør vi fordi vi ser at tilvenningen går lettere for både barn og foreldre på denne måten, og barnet blir fortere trygge på barnehagen. Optimalt sett bør tilvenningen gå over minst fem dager, og gjerne bør første hele uke ha kortere dager. Vi prioriterer barna hele året, så pedagogene velger vekk planleggingstid de første ukene for at dagene skal bli mest mulig stabile og forutsigbare for alle barn.

Nye barn kan komme innom barnehagen på besøk i løpet av våren. Vi oppfordrer foreldre til å komme innom å leke på utelekeplassen på våren, og gjerne også avtale med personalet at de kan komme innom å leke i barnehagens åpningstid.

Likeså er det foreldremøte for nye foreldre på våren.

6.2 Sammenhenger innad i barnehagen

Vi setter av tid til tilvenning ved bytte av avdeling. Vi forsøker å sørge for at noen kjente fra tidligere avdeling følger med over som trygghet for barnet. Det kan skje at vi ikke får det til. Før sommeren er vi jevnlig på besøk på ny avdeling, dette for å trygge barnet som best vi kan. Da forsøker vi også at nye ansatte er med.

6.3 Sammenheng fra barnehage til skole

Vi samarbeider med Varhaug skole, og andre skoler i Hå kommune, for å få til en god sammenheng mellom barnehagen og skolen. Våren 2023 gikk de eldste barna i skoleklubb noen timer annen hver fredag fra midten av januar og til juni på Varhaug. 

”Barnehagen skal bistå hjemmene i deres omsorgs- og oppdrageroppgaver, og på den måten skape et godt grunnlag for barnas utvikling, livslange læring og aktive deltakelse i et demokratisk samfunn” (Barnehageloven § 2 barnehagens innhold).