Alkoholpolitiske retningslinjer 2024-2028

9 Skjenkeløyve

Alkohol gruppe 1, 2 og 3

Krav for at serveringsstaden kan få skjenkeløyve :

  • gyldig serveringsløyve
  • fast meny eller a la carte
  • varm mat frå kjøkken som held ope inntil minst to timar før verksemda stenger
  • eventuell uteservering må vera klart avgrensa
  • pub

Det vert ikkje gitt løyve til:

  • serveringsstader i oppvekst-/bustadområde 
  • idrettshall/helsestudio
  • aktivitets-/fritidssenter 
  • gatekjøkken/storkiosk 
  • stader med ungdom som målgruppe 

Serveringsstader i kjøpesenter vert som hovudregel ikkje tildelt vanleg skjenkeløyve innanfor opningstidene til senteret.

Krav til søknad:

  • Finansieringsplan og driftsbudsjett 
  • Vandelsattest 
  • Namngitt styrar og vara over 20 år med avlagt kunnskapsprøve 
  • Kopi av etablerarprøve for dagleg leiar 

Det vert innhenta uttale frå politi, brannvesen og kommuneoverlege. Saksbehandlingstida er inntil fire månader, og vert behandla av Utval for helse og velferd.