Bokdrøs for barn 17. 11.18

Ahnéll, Irene: Pling vaken (2018)

Morosam bildebok om leggjetid! Klara får ikkje sove. Ho gjer alt ho kan for å få det til, som å drikke litt ekstra vatn, ta ein ekstra tur på do og prøve å få mamma til å syngje endå ein nattasong. Men same kva Klara gjer, er ho like pling vaken. Og det blir ikkje enklare når monsteret i skåpet heller ikkje får sove. 

Barnett, Mac: Firkant (2018)

Denne boken handler om Firkant. Den handler også om Firkants venn Sirkel. Dessuten handler den om hvordan Firkant prøver å lage noe som er perfekt, slik Sirkel er. Men det er vanskelig å få noe til å bli perfekt. 

Barnett, Mac: Trekant (2018)

Trekant og Firkant er venner. Trekant vil spille Firkant et listig puss. Han stiller seg utenfor huset til Firkant og lager vislelyder, fordi han vet at Firkant er redd for slanger. Men Firkant vet å ta igjen med Trekant. Firkant stiller seg i åpningen i huset til Trekant, for da stenger han lyset ute og Trekant er redd for mørket. 

Mjønes, Johan B.: Lukas og Spurven (2018)

En liten spurv flyr inn i vinduet og blir liggende livløs. Lukas tror at den kanskje er død og bærer den inn. Alle de voksne kommer for å hjelpe. Men katten har også fått ferten av spurven og nærmer seg.

Teigen, Elna: Sjokolade-Sivert (2017)

Sivert elsker sjokolade. Derfor blir han kalt Sjokolade-Sivert. Han kunne gjerne spise sjokolade hver dag, om han hadde fått lov. Men mamma sier han bare får sjokolade på lørdager. Selv om han spør så pent han kan om sjokolade når han er med mamma på butikken, må han vente til lørdag. En lørdagsmorgen våkner Sivert og oppdager at absolutt alt er blitt til sjokolade. Han er veldig lykkelig - en stund. 

Davies, Benji:  Stormhvalen (2015)

"Stormhvalen" er en rørende historie om en far, en sønn, kjærligheten, havet og en liten hval.

Davies, Benji:  Stormhvalen om vinteren (2018)

En nydelig historie om forholdet mellom far og sønn, og en liten babyhval som kommer tilbake. På en øy full av snø venter en liten gutt på pappaen sin, som har dratt på fisketur. Det blåser opp til snøstorm, og den lille gutten må finne pappa. Men hvem skal redde ham, når han trenger hjelp?

Moseng, Elisabeth: Herr Hansen får besøk (2017)

Herr Hansen er en skikkelig gretten surpomp. Han liker verken, besøk, mennesker, dyr eller barn. En dag står det plutselig en elefant og en gutt i hagen hans. Herr Hansen prøver å bli kvitt elefanten. Men han lurer på hva elefanten og gutten vil. Elefanten får surpompen Herr Hansen til å smile og gutten er hjelpsom og vennlig. Et vennskap oppstår.

Grøntvedt, Nina E.:  Plutselig (2017)

Å kjede seg er noe av det kjedeligste som er. Men ingenting er så fint som å ikke kjede seg lenger, sånn helt plutselig. For når man får en ny venn kan plutselig alt forandre seg.

Merino, Gemma: Klart jeg kan klatre, sa kua (2016)

Kajsa er ikke som alle andre kuer. Hun elsker å oppdage nye ting. For henne er all ting mulig. Hun er overbevist om at livet har mer å by på enn bare å tygge gress dersom man tør å prøve. Men søstrene hennes synes Kajsa er rar med alle sin snodige påfunn. Da Kajsa forteller søstrene at hun har klatret opp et tre og møtt en drage, er de enige om at det har gått for langt. De drar inn i skogen for å finne henne, og snart oppdager de en verden full av overraskelser. 

Rønne, Nina Nordal: Grå (2017)

Det er en fin morgen, tåkete og grå. Grå tar på seg jakken sin og går ned til stranda i håp om å treffe noen. Det er ingen på stranda så Grå begynner å fylle lommene sine med grå stein, både stripete, prikkete og merkelige, grå steiner. På sletta møter Grå Rød, Blå og Gul, men ingen av dem vil se på de grå steinene. Grå tenker at det hadde vært fint å være modig som Rød, pen som Blå eller morsom som Gul. Så rapper Gul en av de fine steinene til Grå og stikker. Grå vil ha den tilbake og tar opp jakten. Underveis møter Grå mange andre fine farger som vil være med å lete etter Gul og steinen til Grå. Til sist gir de opp jakten og drar ned på sletta og begynner å leke i stedet. Da dukker Gul opp og vil være med på leken.

Henn; Sophy: Den magiske hatten (2018)

Alle dyrene i skogen har ett eller annet de holder på med, bare ikke kaninen Hanne. Selv om Oter spør om hun vil være med å male, eller Piggsvin vil ha henne med på dansen så svarer hun nei til alle sammen. Hun synes det ser fint og morsomt ut, men hun er overbevist om at hun ikke klarer å gjøre det alle de andre gjør. Heldigvis bor det en klok, gammel bjørn i skogen som ser at Hanne blir lei seg. Han bretter er papirhatt til henne og sier den er magisk. Når hun har på hatten kan hun gjøre akkurat det hun vil. Og hun klarer alt med litt trening. Men så blir hatten borte, og Hanne blir veldig fortvilet. 

Lindgren, Astrid: Reven og Nissen (2017)

Det er juleaften og reven lister seg ut av hiet sitt og bort til hønsegården. Han tror ingen ser ham, men der tar han feil. Gårdsnissen som beskytter dyrene på gården får med seg det hele, så hønene er reddet. Men nissen vet at en rev kan bli ganske sulten, og på selveste julaften skal ingen gå sultne