Bokdrøs 02.11.19

Oddmund Hagen og Akin Duzakin: På garden og i skogen : barnerim

Her er barnerim som ein kan lesa, samtala og lære om dyra på garden og i skogen. Om dyra på garden står det: «Sjølv vaks eg opp aleine blant dyra på ein gard der alle kjente mora og ingen kjente far». Om dyra i skogen står det: «Her er dei alltid svoltne og jaktar, et og slåss. Det er litt rart for dyra at dei nesten er som oss». Biletbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Nynorsk tekst. EMNE: Dyr. GENRE:  Dikt / Rim og regler. 

Maria Lillebo: Oscar Wildensky og den fantastiske gå-seg-bort-dagen

Oscar har oppført seg dårlig, og må være med mamma på handlerunde i byen. Det er noe av kjedeligste Oscar vet, å gå i butikker. Plutselig oppdager Oscar at han er alene i byen, og at mamma er blitt borte. Først tenker han, endelig fri, men så begynner han å lure på hvor mamma egentlig er. Dessuten er han usikker på om noen følger etter ham. Dette er en fortelling om å miste mammaen sin i byen, få kjenne på hvor gøy det er å være alene, og til slutt innse at det aller beste er å være sammen. Samtidig er det en historie om å bli sint, om frihetsfølelse, om å angre og om å finne hverandre igjen. Alder: 3-9 år. EMNE: Butikker / Byer / Mot / Mødre og sønner / Redsel / Tyver.

Mac Barnett & Jon Klassen: Sirkel

Sirkel og vennene Firkant og Trekant leker gjemsel. Sirkel lager en regel om at det ikke er lov til å gå inn i hulen bak fossen, men Trekant bryter den regelen. Da må Sirkel redde ham. Dette er en humoristisk historie med mye skjult humor og undertekst, både strek og tekst er minimalistisk. Alder: 3-9 år. EMNE: Geometriske figurer / Gjemsel / Redsel / Vennskap. 

Olsnes, Hege Østmo-Sæter: Rot og Bjørne tegner

Rot og Bjørne er bestevenner. De er to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid så lett å være enige. Som når Rot vil tegne veldig mange tegninger og Bjørne også vil tegne, men Rot har brukt opp alle arkene. Historien har en tydelig konflikt og lett gjenkjennelige karakterer, og behandler allmennmenneskelige temaer. Alder: 3-9 år. EMNE: Tegning / Vennskap.