9 Skjenkeløyve
                        Alkohol gruppe 1, 2 og 3
Krav for at serveringsstaden kan få skjenkeløyve :
- gyldig serveringsløyve
- fast meny eller a la carte
- varm mat frå kjøkken som held ope inntil minst to timar før verksemda stenger
- eventuell uteservering må vera klart avgrensa
- pub
Det vert ikkje gitt løyve til:
- serveringsstader i oppvekst-/bustadområde 
- idrettshall/helsestudio
- aktivitets-/fritidssenter 
- gatekjøkken/storkiosk 
- stader med ungdom som målgruppe 
Serveringsstader i kjøpesenter vert som hovudregel ikkje tildelt vanleg skjenkeløyve innanfor opningstidene til senteret.
Krav til søknad:
- Finansieringsplan og driftsbudsjett 
- Vandelsattest 
- Namngitt styrar og vara over 20 år med avlagt kunnskapsprøve 
- Kopi av etablerarprøve for dagleg leiar 
Det vert innhenta uttale frå politi, brannvesen og kommuneoverlege. Saksbehandlingstida er inntil fire månader, og vert behandla av Utval for helse og velferd.